Verantwoord Alcohol Schenken

Instructie Verantwoord Alcohol Schenken (IVA)

Het schenken van alcohol brengt grote verantwoordelijkheid met zich mee. Zo is het van groot belang dat jongeren onder de 18 jaar absoluut geen alcohol kunnen verkrijgen in de kantine. Daarnaast willen we alcoholmisbruik en rijden onder invloed voorkomen.

Iedereen die in de kantine achter de bar komt moet de IVA instructie succesvol hebben afgerond en het certificaat naar de secretaris hebben gemaild. De secretaris verwerkt dit in de ledenadministratie en zorgt ervoor dat een bijgewerkte lijst van leden die de IVA instructie hebben gedaan achter de bar komt. Deze lijst moeten we bij controle kunnen overleggen. In geval dit niet op orde is riskeren we onze vergunning. Maar nog belangrijker is natuurlijk dat we op de haven verantwoord met alcohol omgaan.

Zonder IVA certificaat mag je dus niet achter de bar en kun je dus geen havendienst (mee)lopen. Maak dit dus op tijd in orde.

De IVA instructie van het NOC*NSF en de sportbonden kun je hier vinden.

Je eigen behaalde IVA kun je terug zien onder je persoonlijke instellingen na het inloggen in het ledengedeelte. Het bestuur heeft toegang tot alle IVA’s.

Bedankt voor het lezen! Help mee onze site levendig te maken en geef uw reactie a.u.b?