Link

Watersportvereniging Aeolus Amsterdam bestaat maar liefst 100 jaar

Amsterdam Noord heeft al honderd jaar lang zeilsport en motorvaart aan haar oevers. Dat vieren we in 2018. Eerst met een tocht met de Stortemelk in Maart. En op 2 juni was het een gezellige boel in het haventje aan de Motorkade: alle schepen vlagden. Op de buitenmuur van het clubhuis is een mooi kunstwerk aangebracht. De evenementencommissie organiseerde een goedbezochte receptie. De voorzitter opende met een klemmende oproep om de erfenis van de voorgangers te koesteren en waar nodig te vernieuwen.

Johan Koopmans zette voor de Echo de evenementencommissie met enkele bestuursleden op de foto

Vertegenwoordigers van het watersportverbond, watersportverenigingen en Sail, Paul Scheerder van de stadsdeelcommissie en vele vrienden en bekenden feliciteerden de vereniging. Het was meer dan een feestje: het lid Simon Haagsma leidde een forum. Frank Londen (WSV het Y uit Durgerdam), Auke Bender (Haarlemse Jachtclub), Peter de Jong (Watersportverbond) en Harry van den Berg (bewonersorganisatie ANGSAW) bespraken verschillende ideeën waar Aeolus de komende jaren mee aan de gang zou kunnen gaan.

Samenwerken

Genoemd zijn meer samenwerken met de buurt, samenwerken met andere verenigingen en ook watersportmogelijkheden bieden aan mensen die niet zelf een boot (willen) bezitten. Tegen 5 uur ’s middags vertrokken de leden in hele grote sloepen naar de Kompaszaal op het KNSM eiland waar ze tot in de late uurtjes feestvierden. Op zondag zeilden ze een race rond Pampus. Dit najaar maken we nog een tocht naar IJmuiden

Bedankt voor het lezen! Help mee onze site levendig te maken en geef uw reactie a.u.b?

Geef een reactie