Al ruim 8.500 handtekeningen tegen Nota Varen deel 1

Binnen de watersportwereld is een hoop commotie ontstaan n.a.v. de in november 2018 gepresenteerde Nota Varen deel 1 van de Gemeente Amsterdam. Helaas bleek al snel dat bij de totstandkoming van deze nota de pleziervaart niet gehoord én betrokken was bij de totstandkoming ervan. Dit in tegenstelling tot de beroepsvaart, enkele grachtenbewoners en Waternet, zij hebben wel aan de tekentafel mogen zitten.

Sinds de presentatie van deze Nota Varen heeft de Stichting Pleziervaart zichzelf opgericht om als gesprekspartner namens de pleziervaarders in Amsterdam richting de Gemeente te fungeren. De Stichting Pleziervaart heeft de afgelopen periode veel media aandacht gekregen en is tevens een petitie gestart waarvan de teller al ruim boven de 8.500 handtekeningen staat.

Op dit moment is alle hulp welkom om de Gemeente Amsterdam erop te attenderen dat de Nota Varen deel 1 op alle watersporters een enorme impact heeft en er toch echt mét de pleziervaart in de breedste zin om tafel gezeten moet worden. De Hiswa vereniging en het Watersportverbond hebben inmiddels ook een schriftelijke reactie gegeven aan de gemeente en verwijzen ook naar de petitie.

Kortom, hierbij het verzoek om de petitie ook te ondertekenen en te zorgen dat de pleziervaart wordt gehoord.