Rondje van Aeolus 2019!

RONDJE VAN AEOLUS 2019

Vaar je mee neem dan contact op met Fokke voor de groepsapp!

RONDJE

Altijd al een rondje om Noord-Holland willen varen? Dat kan dan nu. Al heel vaak gedaan? Dan kan dat nu opnieuw …… met onze eigen vereniging. In 2019 gaat het RONDJE VAN AEOLUS om Noord-Holland.

Bij IJmuiden begint het Noordgaand tij vanaf een uur voor hoogwater aan de Hoek (Hoek van Holland) langs onze kust te lopen.

Op vrijdag 24 mei moeten we er dus vroeg bij zijn om mee naar boven te spoelen. Hoog water aan de Hoek is dan om iets na zevenen.
We verzamelen donderdagavond bij Seaport Marina. Er zal op de 23 mei in de Dutch Admirals (het restaurant boven het douchegebouw) om 20:30 een palaver zijn. Het doel van het rondje 2019 is het restaurant van de Marine Jachtclub in Den Helder. Hier wordt vrijdagavond gedineerd. Deelnemers hebben daarna het hele weekend om naar onze verenigingshaven terug te varen.

WEERSAFHANKELIJK

E.e.a. is natuurlijk afhankelijk van het weer. Wanneer de omstandigheden naar verwachting te ruig zijn voor een tochtje langs de Noord-Hollandse kust, wordt een alternatieve bestemming gekozen.

BEMANNINGSPOOL

Wie mee wil varen als bemanning op één van de deelnemende boten, kan dit op het inlog- of ledengedeelte van onze website kenbaar maken via het Forum ‘Schippers en Opstappers’. Wie het leuk vind extra bemanning mee te nemen kan eveneens een berichtje plaatsen op het inlog- of ledengedeelte van https://wsv-aeolus.nl/  via het Forum ‘Schippers en Opstappers’.

DEELNAMEKOSTEN

Het inschrijfgeld is voorlopig vastgesteld op E 25. Hiermee wordt onder meer het palaver bekostigd. Het rondje van Aeolus is daarmee een sigaar uit eigen doos.

VEILIGHEIDSEISEN

Schippers zijn zelfverantwoordelijk voor de zeewaardigheid van schip en bemanning en de naleving van BPR, CollReg en STZ. Uitgangspunt voor uitrusting van de boten zijn de World Sailing Offshore Special Regulations 2018 – 2019 (www.sailing.org), uitzonderingen genoemd onder 1.2 – Category 3 Monohulls with Life Raft.

AANMELDEN

Aanmelden bij Simon of Fokke via hun emailadres (zie het ledengedeelte voor hun emailadressen)